Ruská liberální televize Dožď obnovila své vysílání

Televize Dožď pozastavila svou činnost v březnu poté, co jí ruské úřady nařídily zastavit vysílání kvůli jejímu zpravodajství o válce na Ukrajině.

Nezávislý televizní kanál Dožď (Déšť) obnovil vysílání ze zahraničí a ukončuje tak několikaměsíční přestávku, kterou vyvolaly tvrdé válečné informační zákony přijaté po invazi Moskvy na Ukrajinu.

„Po nuceném přerušení vysílání se nám podařilo zachovat náš tým a základní principy: stejně jako posledních 12 let budeme informovat o událostech a jevech bez cenzury a manipulace. Dožď se bude do vysílání vracet postupně, nejprve budou vysílány zpravodajské relace a několik původních pořadů, poté bude následovat další obsah. Již na podzim plánujeme spustit několik nových projektů,“ informovala TV Dožď na svém YouTube kanále.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.