Roste počet Rusů pracujících na dálku z Asie

Hlavními faktory růstu zájmu o asijské destinace je rozšíření práce na dálku a cenová dostupnost cestování do Asie ve srovnání s Evropou.

Poptávka po dlouhodobých cestách do asijských zemí, zejména do Indie, Thajska a na Srí Lanku, zdvojnásobila úroveň před pandemií, uvedly noviny Kommersant s odkazem na data firmy Ostrovok.ru. Hlavními faktory růstu jsou rozšířené možnosti práce na dálku a cenová dostupnost cestování do Asie ve srovnání s Evropou. Více než 10 % Rusů si na období od 1. listopadu 2022 do 31. března 2023 rezervuje ubytování v oblíbených asijských zemích na tři týdny nebo déle. O rok dříve byl podíl dlouhodobých rezervací v Asii o polovinu nižší – 5 % a v roce 2019 před pandemickou krizí činil 4 %.

Podle údajů listu Kommersant tvoří jednosměrné lety do Asie 12,7 % všech prodaných letenek do zámoří na letošní zimu. V porovnání s loňským rokem (0,9 %) jde o opravdu výrazný nárůst. Yandex Travel uvádí, že podíl dlouhodobých cest do asijských zemí se v průběhu roku zvýšil z 6 % na 27 % celkové poptávky po těchto destinacích.

Podle listu se počet přímých letů z Ruska do asijských zemí v poslední době výrazně zvýšil, objevily se cenově dostupné lety z tohoto regionu a mnoho zemí také zrušilo omezení vstupu nařízená kvůli Covid-19, což podporuje zájem ruských turistů.

Mezi nejoblíbenější země ruských turistů patří Thajsko, Indonésie, Maledivy, Indie, Vietnam, Malajsie, Srí Lanka, Filipíny, Singapur a Kambodža.

Články zveřejněné v rubrice Trendy nemusejí vyjadřovat názor redakce.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.