Olaf Scholz chce udělat ústupky zemědělcům

Mnozí zemědělci, kteří chtějí pokračovat v demonstracích, jsou z plánovaného snížení dotací rozzlobeni.

Setkání politiků a zemědělců v rámci Zeleného týdne (Grüne Woche) pozorovatelé netrpělivě očekávali. Kancléř Olaf Scholz navštívil mezinárodní zemědělský a potravinářský veletrh – a slíbil zemědělcům praktické úlevy.

„Byrokracie je skutečně příliš mnoho,“ řekl politik na veletrhu. Konkrétně jde o změnu mnoha předpisů v Německu i na úrovni EU, která by usnadnila život a práci na farmě.

Mnozí zemědělci jsou v současné době se Scholzem a jeho koaliční vládou nespokojeni a se sliby o snížení byrokracie jsou spokojeni jen částečně. V pozadí stojí plánované snížení daňových úlev na naftu.

Scholz nyní uvedl, že se vláda „pevně rozhodla konkrétně diskutovat se zemědělskou komunitou o tom, jaká pragmatická opatření můžeme přijmout, abychom usnadnili hospodářskou činnost těchto podniků a zajistili jim dobrou ekonomickou budoucnost“.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.