Zlaté časy

„Každý má zlaté časy někdy jindy“, říká populární rozhlasový moderátor Václav Kopta na začátku svého oblíbeného rozhlasového pořadu, píše Milan Daniel.

Svatá pravda.

Například důchodcům jejich zlaté časy zásluhou politiky aktuální koloniální správy skončily, jak s nepřehlédnutelnou mírou zadostiučinění hlásí prorežimní média. Je to spravedlivý projev té povinné solidarity s ekonomicky aktivní populací. Té už ona správa dokázala přistřihnout křídla, nemalá část podnikatelů se spolu se svými zaměstnanci úspěšně kroutí. A to ještě zdaleka není konec.

Není důvod k tomu, aby bohatí důchodci tyli z hospodářství, které se pozvolna transformuje na hladomornu. Počet důchodců navíc roste. Svou moudrou politikou cílí Fialova sestava specialistů na to, aby se trend obrátil.

Komu naopak zlaté časy nastávají, jsou americké a jiné zbrojovky. Nedalo to ani tolik práce. Nejen důchodci, ale i ona ekonomicky aktivní část populace si díky relativně levným energiím i surovinám původem z Ruska, žili jako ona příslovečná prasata v žitě. Zbrojovky mezitím strádaly. Nepřítel nikde.

Nikde? Vzpomněly si v roce 2021 orgány na výbuchy ve zbrojním skladu ve Vrběticích, k nimž došlo v říjnu a prosinci 2014. Původně se soudilo, že k nim došlo proto, že v tom skladu byl jistý nepořádek až bordel, ale přišlo se pozdě (ale přece) na to, že to bylo stopro jinak. Po šesti letech kompetentní orgány došly k jednoznačnému zjištění, že za tímto útokem stáli univerzální ruští agenti Miškin a Čepiga. Důkazy tedy pořád jaksi chybí, ale pracuje se na nich. Podstatné je, že orgány, a hlavně politici došli k přesvědčení.

Následně byla vypovězena řada pracovníků ruského velvyslanectví, podezřelých z toho, že obhospodařovali něco jako hadí hnízdo.

Velvyslanectví USA v Praze naopak prohlásilo že „pevně stojí za svým spolehlivým spojencem Českou republikou a oceňuje její sankce za nebezpečný útok na jejím území“. Českou republiku plně podpořil také tehdejší ministr zahraničí Velké Británie Dominic Raab a prohlásil, že tato událost odpovídá předchozímu chování agentů tajných služeb Ruska, jaké bylo odhaleno např. v Salisbury, kde byl otráven jistý agent Skripal se svou dcerou. Ten se sice zázračně uzdravil, ale nikdo ho od té doby už neviděl.

Kdo by za těchto okolností nechtěl být strategicky nezávislý na fuj ruském plynu, neřkuli naftě a dalších komoditách? Kdo by tu v klidu sledoval ruské sportovce, Mrazíka, či světoznámou pěvkyni? Jejich zlaté časy potemněly.

Ty naopak nastaly pro nejspolehlivějšího spojence, který shodou okolností vyrábí nejdražší útočné stíhačky, jimiž Čepigu a Miškina udrží v bezpečné vzdálenosti. Koupi podpořil i ředitel nejsilnější jakoby opoziční strany, čímž stouply jeho šance na bezpečný návrat ke kormidlu.

Svému nejspolehlivějšímu spojenci, jemuž tak nastaly zlaté časy, tím navíc prokážeme oddanost, která je doslova k nezaplacení.

A nenažraní důchodci?

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.