Restart české ekonomiky Inspirující příběhy českých podnikatelů (1. díl, firma DTS)

V novém občasném seriálu představíme nejrůznější české firmy, které úspěšně působí na domácím trhu, přispívají k rozvoji lokální ekonomiky a představují jeden z pilířů, na kterých by mohl stát nový ekonomický model země.

Dnes už nikdo nepochybuje, že se Česká republika vydala nesprávným směrem, když dopustila likvidaci tradičních průmyslových i jiných podniků i celých odvětví a jejich přesun do zahraničních rukou. Ekonomové si marně lámou hlavu, jak docílit, aby naše země přestala být montovnou a kolonií. Příklady táhnou, a proto jsme se rozhodli v tomto cyklu videí divákům nabídnout rozhovory s úspěšnými českými podnikateli. Zhodnotíme jejich cestu k prosperitě, ale i těžkosti, kterými si prošli při zakládání firmy, získávání zákazníků a absolvování byrokratických procedur.

Podniky, které oslovíme, budou z různých odvětví, rádi bychom se však zaměřili na obory, které jsou pro ČR tradiční a na takové, které by pro nás mohly být perspektivní. Věříme, že pojem “startup” nemusí být spojen pouze s raketovým startem firmy a jejím následným prodejem do zahraničí, nýbrž, že může přinést nový začátek a naději pro naše hospodářství tak, aby byla vybudována nova pevná hospodářská základna a čím dál méně docházelo k masivním odlivům zisků za hranice.

Přejeme příjemný zážitek z videa a věříme, že vás příběhy podnikatelů zaujmou a budou zajímavé i inspirující.

V dnešním dílu představíme firmu DTS, které se věnuje oboru digitalizace stavebnictví.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.