Německé firmy volají po odvetě, pokud by je měly zasáhnout americké sankce

Reuters. Evropa musí být připravena odpovědět, pokud USA svými novými sankcemi proti Rusku poškodí německé firmy, uvedla německá průmyslová asociace. Zdá se jim, že sankce jsou navrženy tak, aby podpořily americké energetické exporty do Evropy.

Z Německa také zaznělo, že USA opustily společnou linii, kterou měly s Evropou proti Rusku. V Německu tak roste vztek nad posledními americkými sankcemi. Zaznělo také, že možné poškození evropského energetického sektoru kvůli obchodu s Ruskem by ospravedlnilo proti sankce proti USA. Není to prý preferovaná varianta, ale „je třeba mít všechny možnosti otevřené.“ Odhad růstu německého exportu do Ruska za rok 2017 byl navíc zvýšen na 20 %, místo původních očekávaných 10 %.

Na druhou stranu ovšem zdroje z Bruselu uvedly, že Německo chce dodat další ruské občany a firmy na blacklist a to kvůli dodávce plynových turbín Siemensu na Krym.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.