Výzkum: Premiérka Mayová by měla rezignovat. Kdy, to je otázka

Bloomberg. Členové Konzervativní strany se neshodují na tom, do kdy by měla premiérka rezignovat, ale myslí si, že by to mělo být před následujícími volbami.

Mayová sdělila v rozhovoru tento čtvrtek, že mnohé členy její strany překvapilo její rychlé svolání voleb. A jak ukazuje výzkum veřejného mínění YouGov výsledky těchto voleb premiérce konzervativci neodpustili.

13 % z dotazovaných si myslí, že by Mayová měla rezignovat ještě letos nebo příští rok, 38 % míní, že by měla odejít před tím, než Velká Británie opustí EU, což je v březnu 2019 a dalších 13 % je toho názoru, že to stačí před volbami v roce 2022.

Jenom 29 % dotázaných však chce, aby vedla stranu do příštích voleb.

Výzkum také ukázal na to, že největší podporu jako následník Mayové v čele strany má ministr zahraničí Boris Johnson s 23 %, dále skotský lídryně strany Ruth Davidsonová s 19 %, poslanec Jacob Rees-Mogg má podporu 17 % dotázaných a ministr pro Brexit David Davis potom 11 %.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.