Čína vstupuje do roku ohnivého kohouta

Xinhua.V Číně dnes slaví nový rok podle čínského kanceláře. Nový čínský lunární rok začíná 28. ledna. Čína vstupuje do roku ohnivého kohouta. Kohout vyzdvihuje tvrdou práci a odměňuje připravené. Spolu s elementem ohně bude rok kohouta plný očekávání, ale také možností dosáhnout velkých úspěchů.

Čínský prezident Si pronesl už tradičně při příležitosti Slavností jara projev, v němž obligatorně zhodnotil uplynulý rok. Podle čínského prezidenta vykročila země dobře k naplnění úkolů 13. pětiletky (2016-2020). Ekonomický růst stále patří mezi největší na světě, země úspěšně snižuje chudobu, zdůraznil. Podle jeho slov udělala Čína zásadní reformy v oblasti reformy národní obrany. Čína podle něj rovněž přispěla ke světovému míru a rozvoji. V roce 2017 bude svolán 19. Národní sněm, který rozhodne o novém projektu pro socialismus s čínskými rysy, sdělil Si Ťin-pching mimo jiné ve svém novoročním projevu.

 

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.