V Německu povolili neústavní symboly v počítačových hrách

Reuters. Počítačové hry, které obsahují symboly neústavních organizací, například svastiky, budou moci být prodávány na německém trhu. Organizace, která se věnuje klasifikaci počítačových her pro Německo, zmírnila svůj přístup k hodnocení her.

Podle Německého samoregulačního úřadu pro zábavní software se nyní bude aplikovat při hodnocení článek v trestním zákoníku Německa, který hovoří o „sociálně adekvátním“ způsobu využití takových symbolů. Má se jednat o umělecké nebo odborné využití či nástroj, jak popsat současné dění nebo historii. Obecný zákaz těchto symbolů zůstává v platnosti.

Všechny hry, které mají být uvedeny na německý trh, musejí být zkontrolovány regulačním orgánem, dostanou věkovou klasifikaci a také se hodnotí, zda hry obsahují zakázané symboly či obsah.

V Německu vznikla kontroverze kolem hry Wolfenstein II. The New Colossus. Hra se má odehrávat po fiktivním vítězství Německa ve válce v roce 1961 a v Německu se objevila na trhu bez svastik a bez Hitlerova knírku.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.