Francouzi chtějí nižší daně z příjmu a konec privatizačního programu vlády, tvrdí výzkum

Podle posledního výzkumu chce 82 % z dotázaných nižší daně z příjmů. Silnou podporu nemá ani privatizační program vlády.

Většina Francouzů chce snížení daně z příjmu a ukončení privatizačního programu francouzské vlády. Výsledky šetření agentury Ifop zveřejnily v neděli noviny Le Journal du Dimanche.

82 % dotázaných si přeje snížení daní z příjmu. A 62 % chce, aby vláda zastavila současný privatizační program, který počítá například s prodejem operátora letišť ADP. Výzkum byl zveřejněn o víkendu, který provázely další protesty žlutých vest trvající s různou intenzitou už několik měsíců. Ifop se ptala celkem 972 jednotlivců z celé země. 82 % z tohoto vzorku také požadovalo, aby prezident Emmanuel Macron změnil svoji sociální a ekonomickou politiku. K dalším požadavkům patřilo i zrušení poplatků za televizní licenci.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.