Donald Trump zahájil volební kampaň za své znovuzvolení

Hlavní body kampaně za znovuzvolení nepřekvapí: America First a boj proti nelegální migraci.

Americký prezident se bude držet politiky America First, tj. Amerika na prvním místě, a soustředí se na boj proti nelegální imigraci. Svou kampaň Donald Trump oficiálně zahájil na Floridě. Prohlásil při té příležitosti, že jeho vítězství před třemi lety bylo „zásadním momentem americké historie“.

Trump hovořil dlouho, kritizoval demokraty (celkově se nyní o nominaci uchází 23 demokratů) i média. Trump vyzval voliče, aby ho v listopadu 2020 znovu podpořili a „nenechali si podkopat“ demokracii.

Trump se chlubil silnou ekonomikou, ale vracel se k tématu nelegální imigrace, které společnost silně rozděluje. Uvedl, že demokratická agenda „otevřených hranic“ se rovná zradě. Uvedl, že příliv levných pracovníků ničí Američanům jejich „americký sen“. A oznámil, že se chystá vyhostit miliony nelegálních migrantů ze země.

Trump prozatím nejvíc útočí na demokratického kandidáta Joe Bidena, který si v průzkumech vede velmi dobře. S poměrně velkým náskokem je v čele hlavní trojky demokratických kandidátů, za ním je Sanders a Elizabeth Warrenová. Demokraté se tedy opět budou rozhodovat mezi umírněnými (Biden) a radikálnějšími představiteli (Sanders).

Sám Trump ovšem všechny označuje za „socialisty“ a tvrdí, že Amerika nikdy nebude socialistická a že Američané nevěří v socialismus, protože věří ve svobodu.

Trump si také pochválil slogan „Make America great again“, je to prý nejlepší slogan všech dob. Novým heslem zřejmě bude „Keep America great“.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.