Zakladatel firmy Huawei říká, že další bitevním polem bude internet věcí

Je to firma Huawei, která chce vytvořit pravidla hry.

Zakladatel firmy Huawei Žen Čeng-fej se domnívá, že další bitevní pole s USA se bude týkat internetu věcí a chytrých továren.

Huawei rapidně rozvíjí infrastrukturu tak, aby se přesunula k internetu věcí. Zpracovatelské dovednosti Číny zde otevírají obrovské možnosti, tvrdí FT. Spolu s tím se objevuje možnost, že to bude právě tato čínská firma, která by zavedla standardy internetu věcí.

Čínské firmy se o totéž jako Huawei pokoušejí v řadě oborů, pokud v nich začínají získávat světovou dominanci.

Zakladatel Huawei tvrdí, že jejich standard bude tím hlavním, protože za Huawei je nejvíce výzkumné práce, kdežto „Qualcomm toho v oblasti internetu věcí moc neudělal“.

Co se týče hardwaru a platforem pro internet věcí, říkají analytici, že jasný lídr tu ještě není, ale je to Huawei, která disponuje největší škálou zboží. Prozatím tu ale není jedna jediná firma, která by dokázala sama o sobě vytvořit komplexní řešení internetu věcí.

Huawei doufá, že náskok v sítí 5G ji posune k dominanci v internetu věcí. Právě internet věcí je totiž navazuje na vysokorychlostní konektivitu, která je nutná pro přesun dat z průmyslových zařízení. A je to Huawei, která vlastní nejvíce patentů pro sítě 5G.

Huawei má mocné konkurenty. Platforma OceanConnect bude soutěžit s poskytovateli cloudů jako je Amazon a Google, zatímco v čipech proti ní stojí Qualcomm a Intel.

Ilustrační foto: Autor: Olaf Kosinski, Wikicommons, CC

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.