Za vítězství Strany Brexitu fast food zdarma

V Anglii padl bizarní volební slib. Za volební výhru Strany Brexitu dostanou voliči zdarma „fish and chips“.

Místní zastupitel v anglickém Yorkshire slíbil voličům zdarma typický britský fast food „fish and chips“ (smažená ryba a hranolky) v případě, že se Straně Brexitu ve dvou místních okrscích podaří ve volbách 12. prosince získat 2 poslanecká místa v londýnském parlamentu.

Volený zastupitel a majitel rychlého občerstvení David Wood zveřejnil svoji nabídku na Facebooku a zdůraznil, že zisk dvou křesel pro Stranu Brexitu by znamenal ztrátu těchto dvou křesel pro Labouristickou stranu.

Místní policie už volební slib na popud veřejnosti vyšetřuje. Mohl by být v rozporu s volebním zákonem, který materiální odměny v souvislosti s volbami zakazuje. Wood řekl stanici BBC, že svůj post může odstranit a dát ho na síť znovu až po výhře Strany Brexitu. Podle vlastních slov kandidátům strany jenom pomáhá a není s ní nijak spojen. „Je to moje nabídka pro mé zákazníky až Strana Brexitu vyhraje. Když nevyhraje, nedostanou nic.“

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.