Sanders by zdanil bohatství k financování předškolní péče o děti

Senátor nazval americký systém předškolní péče o děti „mezinárodní ostudou“.

Senátor Bernie Sanders se připojil k návrhům své kolegyně Elisabeth Warrenové, aby daň z bohatství v USA v budoucnu sloužila všem rodinám v USA k financování státní péče o děti od narození do věku 3 let, poté může zaplatit i univerzální předškolní programy.

Senátor po svém vítězství v primárkách v Nevadě nazval americkou péči o děti a rané školní vzdělávání „mezinárodní ostudou“. Sanders prosazuje minimálně 10 hodin denní péče o děti, a to i pro rodiče, kteří jsou zaměstnáni v profesích s nepravidelnou pracovní dobou.

Vermontský senátor již dříve navrhnul roční daň z bohatství v hodnotě 1 % pro domácnosti s majetkem 32 milionů dolarů a více. V případě majetku nad 10 miliard dolarů by se roční daň zvýšila na 8 %.

Sandersovy plány jsou ambicióznější než návrh Warrenové, který by zdanil majetek vyšší než 50 milionů dolarů a také by financoval program péče o děti.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.