Během 18 měsíců barel za 100 dolarů?

Vlivný egyptský miliardář očekává nárůst cen ropy a investice do leteckých společností považuje za dobrý nápad.

Ropa by během 18 měsíců mohla stát 100 dolarů za jeden barel, řekl na konci minulého týdne egyptský miliardář a majitel největší egyptské společnosti Naguib Sawiris americké televizi CNBS. Sawiris se tak postavil proti názorům Warrena Buffeta ohledně investic do leteckých společností. Buffet přišel v prvním čtvrtletí díky podílům v leteckých společnostech o celkem 50 miliard dolarů. Sawiris naopak prohlásil, že on sám by akcie leteckých společností nakupoval.

Kromě toho egyptský miliardář kritizoval Rusko a Saúdskou Arábii za to, že se snaží o likvidaci amerických těžařů ropy z břidlic a postavil se za Trumpův nápad otevřít americkou ekonomiku. Právě otevření americké ekonomiky, tj. zrušení karanténních opatření, je důležitým krokem pro ropný průmysl, který nyní trpí propadem poptávky.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.