Bratr bývalého prezidenta a gubernátora Saakašviliho nemá povolení k pobytu na Ukrajině

Interfax. Bývalý prezident Gruzie, gubernátor Oděské oblasti a nyní opoziční politik Michail Saakašvili sdělil, že jeho bratr David už nemá povolení k trvalému pobytu na Ukrajině.  Bylo mu zrušeno.

“Je to velmi nízké. Byznysmeny, kteří nás podporují, zavírají, ale oligarchů se nikdo ani nedotkne. Včera jsem zjistil, že Bezpečnostní služba Ukrajiny (SBU) zrušila trvalý pobyt mému bratru Davidovi Saakašvilimu a ten musí opustit Ukrajinu.” Podle Saakašviliho ale takový vývoj ukazuje na to, že on a jeho opoziční strana Ruch nových sil jsou na správné cestě.

Po odchodu z pozice gubernátora Oděské oblasti na jihu Ukrajiny, Saakašvili obvinil současnou vládu z neochoty provádět reformy a z podpory korupce. Boj proti korupci je jedním ze základních bodů politické platformy Ruch nových sil, kterou založil.

Doma v Gruzii je proti Saakašvilimu vedena řada soudních případů, které se částečně týkají zneužití moci veřejného činitele v době, kdy byl prezidentem.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.