Putinův rating v září posílil

Zářijový průzkum ukazuje, že podpora prezidenta znovu vzrostla, i když rekordy netrhá.

Průzkum veřejného mínění, které provedlo ruské Centrum Levada, ukázal na zlepšení ratingu ruského prezidenta Vladimira Putina. Zatímco na jaře letošního roku bylo „jen“ rekordních 59 % dotázaných spokojených s prací prezidenta, v září už se jednalo o 69 %. Nespokojenost vyjádřilo v posledních průzkumu 30 % respondentů. Podobný rating měl Putin jako premiér v letech 2011 a 2012.

Průzkum ukázal, že v září bylo s prací premiéra Michaila Misuština spokojeno 57 % respondentů, nespokojenost mu vyjádřilo 38 %. V případě Misuština se jedná o pokles podpory. V srpnu s premiérovou činností souhlasilo 60 % dotázaných, což bylo nejvíce od ledna letošního roku, kdy se stal předsedou vlády.

Konečně nový průzkum ještě potvrdil rostoucí podporu gubernátorů, tedy představitelů regionální výkonné moci. V září vyjádřilo svoji spokojenost s prací gubernátorů 64 % dotázaných. V srovnatelném zářijovém měření se jedná o rekordní podporu za posledních 20 let.

Psali jsme:

Putinův rating důvěry padá

 

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.