Trump hovořil více se Severní Koreou než s Evropany

Posledních několik let poškodilo vztahy mezi Evropou a Spojenými státy. Předchozí prezident hovořil více se Severní Koreou než s Evropany.

Předseda Evropské rady Charles Michel si postěžoval, že bývalý americký prezident Donald Trump „hovořil více se Severní Koreou než s Evropany“, přičemž očekává „úctyhodnější“ dialog s jeho nástupcem Joe Bidenem.

„Myslím si, že s Joe Bidenem máme perspektivu normálnějšího a uctivějšího dialogu. Máme také vyhlídku silného objektivního spojenectví, a to u několika pro nás důležitých projektů, například klimatu,“ pokračoval.

Obchod, vztahy s Čínou stejně jako „regulace“ velkých internetových společností („GAFA“ – Google, Amazon, Facebook, Apple) jsou „témata, u nichž nebudeme mít shodná stanoviska“, míní Charles Michel. „Ale bude zde alespoň prostor pro dialog, pro výměnu argumentů, pro více zdravého rozumu, pro větší racionalitu,“ odhaduje předseda Evropské rady.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.