Emiráty chtějí co nejrychleji naočkovat celou populaci

Šestitýdenní přednostní období pro seniory a lidi s chronickými chorobami skončilo a nyní si mohou ostatní občané a rezidenti ve Spojených arabských emirátech rezervovat termín očkování.

Ministerstvo zdravotnictví a prevence (MoHAP – Ministry of Health and Prevention) vyzvalo všechny obyvatele Emirátů způsobilé k očkování proti COVID-19, aby zahájili rezervaci termínů pro očkování. Osoby způsobilé k očkování, včetně občanů a rezidentů ve věku od 16 let, se nyní mohou nechat naočkovat zdarma ve kterémkoli z 205 očkovacích míst dostupných po celé zemi.

V uplynulých šesti týdnech došlo ve všech zdravotnických odděleních ke spolupráci s cílem upřednostnit ty, kteří jsou nejvíce ohroženi infekcí, včetně starších osob a lidí s chronickými nemocemi (např. onemocnění srdce, cukrovka a respirační choroby).

Mohammad bin Nasser, ministr zdravotnictví a prevence, uvedl, že 72,89 % starších osob a obyvatel s chronickými nemocemi bylo očkováno proti COVID-19.

V souladu s plány ministerstva a cíli Národní vakcinační kampaně COVID-19 (aby byla zajištěna komunitní imunita) ministerstvo vyzvalo veškerou oprávněnou populaci, aby se nechala očkovat a povzbudila k témuž své rodinné příslušníky, přátele a kolegy, aby postupovali pro jejich společné dobro.

Spojené arabské emiráty schválily čtyři vakcíny pro nouzové použití: Sinopharm, Pfizer-BioNTech, Sputnik V a AstraZeneca. MoHAP navíc neustále pracuje na co nejrychlejším očkování celé populace SAE.

Spojené arabské emiráty dosud podaly 7 181 056 dávek vakcín – v čistém poměru to je 72,61 dávek na 100 lidí.

21. března 2021 evidovaly Emiráty 1 717 nových případů COVID-19 a 5 úmrtí. Celkem zde v souvislosti s koronavirem zemřelo 1438 lidí a SAE tak zaujímají 87. místo pokud jde o počet zemřelých, ČR je oproti tomu na 20. pozici (aktuální informace zde).

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.