V Pentagonu se jednalo o Ukrajině

Jednání představitelů USA, Kanady, Litvy, Polska a Velké Británie znovu opakovalo, že je zneklidňují vojenské aktivity Ruska „v regionu“.

Představitelé ministerstev obrany USA, Kanady, Litvy, Polska a Velké Británie uskutečnili virtuální jednání o situaci na Ukrajině, informuje tiskové oddělení amerického Pentagonu.

Účastníci jednání „měli potvrdit svoji rozhodnou podporu suverenitě Ukrajiny, její teritoriální celistvosti a euroatlantickému směřování, a také prodiskutovali otázky, které je zneklidňují a které se týkají posílení vojenských aktivit Ruska v regionu.“

Iniciátorem jednání měl být britský ministr obrany Ben Wallace, který byl hostitelem virtuálního jednání.

Jednání mělo také zopakovat závazek těchto zemí „poskytnout výcvik a podporu pro vybudování kapacity ukrajinských sil k zachování územní celistvosti země a k pokračování pokroku směrem k interoperabilitě NATO.“

Podle dalších informací zamířil ve čtvrtek polský ministr zahraničí Zbygniew Rau na mimořádné jednání do Kyjeva.

 

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.