„Evropský hlas“ na Balkáně se zaměří na falešné zprávy

Euronews Serbia je nový kanál, který má divákům zprostředkovat místní, regionální a mezinárodní zpravodajství v jejich rodném jazyce.

Euronews vysílá ve 12 jazycích a připravuje se na vstup do Rumunska. První zpravodajský kanál v Srbsku bude vysílat 24 hodin denně a 7 dní v týdnu bude pokrývat národní a mezinárodní události. Euronews přináší širší perspektivu a přidává do zpravodajství evropský hlas.

V době dezinformací bude Euronews Serbia věnovat zvláštní pozornost odstraňování falešných zpráv, aby obnovil pravdu a pomohl veřejnosti skutečně porozumět otázkám, které polarizují veřejnou debatu.

Euronews je přední mezinárodní zpravodajský kanál a jedna z nejznámějších a nejdůvěryhodnějších zpravodajských značek působících v celé Evropě. Celosvětově vysílá ve 160 zemích a dostává se do téměř 400 milionů domácností, včetně 73 % domácností v Evropské unii a Velké Británii. Podle Globálního webového indexu pro rok 2020 sleduje Euronews každý měsíc více než 140 milionů lidí, a to jak v televizi, tak na digitálních platformách.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.