Čtete nás? Podpořte práci a rozvoj !Argumentu! Je vás přes 771 tisíc…

Od začátku roku nás přečetlo víc než 771 tisíc lidí a náš web měl asi 1,6 milionu zobrazení. Podpora zdola se ale čtenářské obci kosmicky vzdaluje. Naše plány na rozšíření leží ladem a sotva zvládáme časopis udržet.

Milí čtenáři,

těší nás, že můžeme dál pokračovat v naší práci, vydávat a dál rozvíjet náš webový časopis zdola. Děkujeme všem, čtenářům, předplatitelům, autorům i našim korektorkám za přízeň i za podporu, které si vážíme. Čtenáři nám dnes nechybí, ale předplatitelé bohužel stále ano.

Rozvoj časopisu se bez financí neobejde. Chybějící finance znamenají fakticky stagnaci obsahu. !Argument opravdu stojí na solidaritě svých čtenářů a na dobrovolnické práci. Obsah neprodáváme prostřednictvím reklamy. Chceme Vás proto poprosit, abyste se zvážili podporu podle svých možností, protože je zcela klíčová. Nemáme reklamy, nemáme sponzory, nespoléháme na granty od institucí, které nám budou klást podmínky.

V současnosti nám naši podporovatelé pošlou v průměru 32 tisíc korun za měsíc. Během letošního roku, který ještě neskončil, si náš web už přečetlo více než 771 tisíc pravidelných čtenářů. Denně je to několik tisíc.

Díky obrovskému rozdílu mezi podporou a využitím obsahu webu zůstávají naše plány v kolonce nerealizovatelné. Týkají se rozšíření obsahu aktuálních komentářů, multimédií a reportáží i širšího zpravodajství. Nemáme je za co a jak realizovat, protože dobrovolnictví má svoje hranice. To je tvrdá realita.

Věříme, že jsme za poslední čtyři roky ukázali, že potenciál rozvoje máme. Děláme každý den maximum pro to, abychom nabídli v rámci opravdu omezených možností kvalitní a zajímavé texty s nástroji, které máme. Finanční stránka k nim v dnešním světě patří. Každý den ale na našem webu nacházíte nový obsah, který odpovídá tomu, co zvládneme, a ne tomu co bychom MOHLI či dokázali. Počet našich návštěvníků je ostatně jasným ohodnocením  – minimalistický obsah vzniklý opravdu za hubičku, a hlavně díky dobrovolnické práci, si nachází svoje čtenáře.

Prosíme, pokud můžete, podpořte nás libovolnou částkou prostřednictvím bankovního spojení nebo služby PayPal. Podporujete tak opravdu nezávislé médium a každodenní práci, podporujete ale také rozšíření našich možností, podporujete náš potenciál a umožňujete to, že jsme stále tady.

Více o financování najdete zde. Všechny finanční zdroje směřují jen a pouze na provozování webu.

Děkujeme!

Veronika Sušová-Salminen a Ilona Švihlíková, Váš redakční tým

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.