802 firem se k Rusku otočilo zády

Zatímco některé firmy odešly kvůli nesouhlasu s ruským útokem na Ukrajinu, jiné dohnala realita – tedy důsledky sankcí, narušené dopravní spojení, ale také odpojení Ruska od světového finančního systému.

802 mezinárodních společností se v důsledku invaze na Ukrajinu odvrátilo od Ruska. Vyplývá to z průběžně aktualizovaného seznamu Yale School of Management. 306 společností se zcela stáhlo, včetně německých společností jako Aldi, Daimler a DB Schenker. Dalších 496 společností pozastavilo 100 % své činnosti, ale ponechává si možnost návratu. Z Německa do této kategorie patří například Adidas, Commerzbank a DHL. Na seznamu Yale je také 328 dalších společností, které omezily svou činnost nebo zavedly zmrazení investic či vývoje.

Seznam najdete zde – soupis firem je průběžně aktualizován Jeffreym Sonnenfeldem a jeho týmem odborníků, výzkumných pracovníků a studentů z Yale Chief Executive Leadership Institute tak, aby co nejrychleji odrážel nová oznámení společností. (Poslední aktualizace proběhla 19. července 2022).

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.