Obchodní vazby Huntera Bidena na Čínu v centru pozornosti při slyšení v Kongresu

Podle republikánů existují důkazy, že Bidenova rodina získala miliony z Číny a obchodní vztahy s firmami blízkými KS Číny ohrožují národní bezpečnost USA.

Američtí republikáni zintenzivňují vyšetřování údajného obchodování s vlivem ze strany rodiny prezidenta Joea Bidena, včetně pochybných obchodů s čínskými společnostmi.

Předseda Výboru pro dohled v Kongresu, republikán James Comer, řekl, že existují důkazy o tom, že Bidenova rodina „obdržela miliony a miliony dolarů od našich protivníků, většinou z Číny, a myslím, že musíme zjistit, na co byly tyto peníze vynaloženy“.

Republikáni tvrdí, že Bidenův syn Hunter využil politického vlivu svého otce k získání velkých finančních částek od podniků v Číně a na Ukrajině.

Výbor má také v úmyslu příští týden vyslechnout vedení Twitteru ohledně rozhodnutí platformy v roce 2020 dočasně zakázat odkazy na zpravodajský článek o fotkách a emailech získaných z Hunterova notebooku. Tento incident vyvolal podle Bloombergu pochybnosti ohledně toho, zda sociální sítě necenzurují legitimní zpravodajství.

Informace o tomto kongresovém vyšetřování se objevily v prosinci 2022. Republikán Comer tehdy prohlásil, že obchody Bidenů s Čínou představují „ohrožení národní bezpečnosti“ USA. Konkrétně se hovořilo o Hunterových obchodních transakcích se společností Harves Group, která má být napojena na Komunistickou stranu Číny, a o jeho vztahu s prezidentem této společnosti Francisem Franem Personem.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.