Noční vlak z Bruselu a Amsterdamu má být prodloužen do Prahy

V rámci oživení dálkových vlaků v EU bude společnost European Sleeper provozovat linku z Berlína do české metropole.

Cestující po železnici budou moci od března vyrazit večer z Bruselu nebo Amsterdamu a druhý den ráno se probudit v Drážďanech nebo v Praze – a naopak –, protože síť nočních vlaků v Evropě se nadále rozšiřuje, informovaly noviny The Guardian.

Společnost European Sleeper, jejíž noční vlaky spojující belgické a nizozemské hlavní město s Berlínem začaly jezdit v květnu, uvedla, že od 25. března 2024 bude tato služba rozšířena do Drážďan ve východním Německu a dále do české metropole.

Cestující budou moci z Bruselu odjíždět v 19:22 a po zastávkách v Rotterdamu, Antverpách a Děčíně v České republice dorazí do Prahy v 10:56.

Evropská dálková a lůžková doprava stále více ožívá, protože EU podporuje méně znečišťující formy cestování a cestující hledají alternativy k letům na krátké vzdálenosti.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.