Nové nařízení v Sasku-Anhaltsku: Naturalizace v budoucnu pouze se závazkem k Izraeli

Sasko-Anhaltsko chce při naturalizaci občanů předem rozpoznat antisemitské postoje. V budoucnu musí být závazek k právu Izraele na existenci učiněn písemně.

Od nynějška musí žadatelé o naturalizaci v Sasku-Anhaltsku prohlásit, že podporují právo Izraele na existenci, informoval portál Tagesspiegel. Stanovilo to ministerstvo vnitra ve vyhlášce pro okresy a samostatná města z konce listopadu, jak v úterý v Magdeburku uvedla ministryně Tamara Zieschangová (CDU).

V případě naturalizace je třeba věnovat pozornost tomu, „zda neexistují náznaky antisemitských postojů“, uvedla Zieschangová. V dopise místním úřadům se uvádí, že naturalizace je vyloučena, pokud cizinci vyvíjejí činnost, která je namířena proti základnímu svobodnému demokratickému řádu. To zahrnuje také antisemitské trestné činy nebo popírání práva Izraele na existenci.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.