Bidenův rating je rekordně nízký

Aktuální čísla ukázala, že Američané nehodnotí práci stávajícího prezidenta dobře. Mezi hlavní důvody patří inflace a migrace.

Nový průzkum veřejného mínění v USA ukázal, že hodnocení amerického prezidenta Joe Bidena dosáhlo historického minima. Jako hlavní důvody se uvádí obavy z vysokých cen a otázka bezpečnosti na americko-mexické hranici.

Aktuální průzkum Monmouth University přinesl následující zjištění: jenom 34 % dotázaných schvaluje práci současného amerického prezidenta. Je to o 54 % méně než na začátku jeho prezidentství před skoro třemi roky. Zhruba za rok se bude Biden znovu ucházet o post prezidenta.

Konkrétněji průzkum ukázal, že dvě třetiny Američanů neschvalují Bidenův postup v oblasti inflace a migrace. Jenom tři z deseti dotázaných si myslí, že Biden upřednostňuje politické otázky, které pro ně mají význam.

Bidenův tým se v kampani snaží zdůrazňovat pozitivní výsledky prezidentova vládnutí v oblasti ekonomiky: tyto argumenty se však u voličů neujaly. Jenom 12 % dotázaných uvedlo, že se jejich finanční situace zlepšuje, zatímco 44 % uvedlo, že se snaží zůstat tam, kde jsou finančně. Nicméně 58 % Američanů je optimistických a věří, že se jejich finanční situace zlepší, přičemž většina z nich jsou demokraté.

Průzkum byl proveden mezi 803 dospělými lidmi v celé zemi mezi 30. listopadem až 4. prosincem telefonicky. Jeho chyba je plus minus 4,8 procentního bodu.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.