Republikáni kritizují Bidenovu energetickou agendu

Republikáni ve Sněmovně reprezentantů předložili 21. března k projednání rezoluci 987, která odsuzuje škodlivou protiamerickou energetickou politiku Bidenovy vlády.

Tento návrh zákona předložil republikán Dan Newhouse a odsuzuje neúspěšný krajně levicový protiamerický energetický program Joea Bidena za to, že ohrožuje „naši národní bezpečnost, způsobuje prudký růst životních nákladů a nutí Ameriku k energetické závislosti na zahraničních protivnících“.

Bidenova vláda navrhla a dokončila předpisy, které zvyšují náklady na energii pro americké rodiny, omezují domácí výrobu energie a zvyšují závislost na zahraničních protivnících, jako je Čína, pokud jde o naše energetické potřeby, uvádí se v tiskové zprávě zveřejněné na webu Republikánské strany.

Co je Bidenovi vyčítáno?

„Prezident Biden zrušil ropovod Keystone XL hned první den svého úřadu. Jedním škrtem pera tak zlikvidoval 11 000 potenciálních pracovních míst, zabránil dodávkám stovek tisíc barelů ropy denně do Ameriky a připravil obce o miliony dolarů příjmů,“ tvrdí se v textu.

„Dne 26. ledna 2024 Bidenova administrativa oznámila pokyny, které by zakázaly vývoz LNG podle oddílu 3 zákona o zemním plynu, což způsobí zmatek v energetické bezpečnosti Ameriky, naší ekonomice a energetické bezpečnosti našich spojenců.“

Další stesky republikánů se týkají strategických ropných rezerv, které měla Bidenova administrativa vyčerpat „na nejnižší úroveň od dob voleb, aby se pokusila snížit vysoké ceny plynu“.

Podrobnosti najdete zde v angličtině.

 

Psali jsme:

Články zveřejněné v rubrice Trendy nemusejí vyjadřovat názor redakce.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.