Všichni miliardáři pod 30 let svoje bohatství zdědili

Díky transferu bohatství, nikoliv díky vlastní píli, se mileniálové stanou nejbohatší generací v historii.

Všichni miliardáři mladší 30 let zdědili své bohatství v rámci takzvaného „velkého transferu bohatství“, napsal Guardian. Předpokládá se, že v příštích dvou desetiletích předá více než 1 000 bohatých osob svým dědicům ohromující částku 5,2 bilionu dolarů. V současné době je na světě rekordních 2 781 miliardářů a očekává se, že tento počet se bude zvyšovat, protože starší generace plánuje předat majetek svým dětem.

Nedávný průzkum časopisu Forbes odhalil, že mezi 15 miliardáři mladšími 30 let není nikdo, kdo by si své bohatství vytvořil sám; těží výhradně z významného dědictví. Příkladem jsou Firoz a Zahan Mistryovi, kteří zdědili každý 4,9 miliardy dolarů ze svých podílů ve společnosti Tata Sons, a Leonardo Maria, Luca a Clemente Del Vecchiovi, kteří zdědili každý 12,5% podíl v rodinném holdingu se sídlem v Lucembursku. Podle odborníků z UBS se očekává, že v příštích 20 až 30 letech bude na dědice převedeno více než 5,2 bilionu dolarů. Tento značný majetek, nahromaděný díky podnikatelským aktivitám od 90. let minulého století, vytvoří základ pro miliardářské rodiny v budoucích generacích, dnešní mileniálové se stanou nejbohatší generací v historii.

Držitelem titulu nejbohatšího člověka na světě je Bernard Arnault, většinový vlastník společnosti LVMH, s odhadovaným majetkem ve výši 233 miliard dolarů.

Samozřejmě, že ne všichni miliardáři své bohatství jenom zdědili. Například britský podnikatel Ben Francis, 31letý zakladatel společnosti Gymshark, nashromáždil díky svému vlastnímu úsilí majetek ve výši 1,3 miliardy dolarů.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.