Trump: Putina uráží tvrzení o ruském volebním vměšování

Financial Times.  Donald Trump se domnívá, že útok Demokratů brzdí dobré vztahy USA s Moskvou, napsaly Financial Times

Trump uvedl, že Vladimir Putin odmítl vměšování do amerických voleb roku 2016 a byl „uražen“ takovými tvrzeními. Oba dva lídři se setkali na summitu APEC.

Trump také naznačil, že Putinovi věří – uvedl, že pokaždé, když ho vidí, tak mu říká, že on nic takového neudělal. Trump zdůraznil, že Putin popřel jakékoliv vměšování.

Komentáře prezidenta, tvrdí Financial Times, pak ukazují, že více věří Putinovi než zpravodajským službám. Trump uvedl, obvinění z narušení voleb brání navázání dobrých vztahů s Ruskem, což dále omezuje možnosti, jak vyřešit krizi v Severní Koreji.

Kdybychom měli dobré vztahy s Ruskem, byla by to dobrá věc, uvedl Trump. Protože Putin by nám opravdu mohl pomoci se Severní Koreou. A to hovoříme o milionech, milionech životů, dodal americký prezident.

Během své návštěvy Tokia, Soulu a Pekingu se Severní Korea stala hlavní agendou. Země jsou nervózní jak ze Severní Koreje, tak ale i z toho, že USA mohou připravovat vojenský útok proti Kim Jong Unovi a jeho režimu.

Trump zdůraznil, že „kdyby měl Rusko a Čínu a jejich pomoc se Severní Koreou, tak bychom to vyřešili. Ale je tu umělá bariéra, která stojí v cestě.“ Trump řekl, že tomu říká „umělá bariéra Demokratů.“ „stojí v cestě a to je škoda,“ říká Trump.

Na Trumpa zaútočil Demokrat Ben Cardin, z amerického Senátu, komise pro zahraniční vztahy. „Prezident Trump věří bývalému agentu KGB více, než 17 zpravodajským agenturám. To je hrozné.“

Naproti tomu mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov odmítl, že by oba dva prezident na summitu APEC hovořili o vměšování se do voleb.

Trump již odletěl do Hanoje.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.