Schulz si nechává všechny možnosti otevřené

ARD Tagesschau.Předseda německé sociální demokracie Martin Schulz si nechává všechny možnosti otevřené, rozhodnutí o vstupu do vlády nepadlo.

Vedení strany bude v pondělí rozhodovat o tom, jak se zachová k vytvoření nové německé vlády. Schulz vyvrátil, že by nová velká koalice už měla znovu zelenou.

Zdá se, že tyto výroky, se kterými operovaly noviny Bild, vyšly z kruhů CDU/CSU. Schulz sdělil kancléřce, že dávat takovéto zprávy do oběhu ničí důvěru. Uvedl také, že k velké koalici není žádný automatismus.

Schulz také zdůraznil, že k vytvoření vlády existuje více možností. Je potřeba o každé z nich mluvit. A to také Schulz navrhne předsednictvu strany.

Schulz jako jednu z klíčových podmínek uvedl změnu německé europolitiky. Klíčovým elementem bude pozitivní odpověď na návrhy reforem od francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.