Banky Wall Streetu couvají od plánů na zavedení bitcoinových futures

Financial Times.  Návrh dopisu pro americké regulátory tvrdí, že finanční systém je na kryptoměny špatně připraven, napsaly Financial Times.

Největší světové banky couvají od zavedení bitcoinových futures, protože se obávají, že finanční systém není připraven na zavedení kontraktů. Hodnota volatilní kryptoměny dále stoupá, ceny bitcoinu se dostala na nový rekord více než 15 000 dolarů na několika burzách. Institucionální investoři chtěli s aktivem obchodovat, ale jen přes regulovaný trh.

Zavedení futures během deseti dnů přes CME Group a CBOE Global Markets, vzhledem k povolení od regulátorů CFTC, tak vyvolalo odpor velkých bank, k nimž patří Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan a Citigroup. Dle jejich názory by regulátoři měli minimální čas formálně kontrolovat nové kontrakty, neumožňují veřejnost transparentnost, rozvíjející se kryptoměnové trhy jsou neregulované, což psala i CFTC.

Budoucí brokeři se bojí, že ponesou obrovské riziko s bitcoinovými futures spojené.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.