Skupina konzervativních poslanců požaduje pro Británii “plnou autonomii” po Brexitu

Reuters. Více než 60 britských poslanců požaduje v dopise premiérce Therese Mayové, aby zemi zajistila takový Brexit, který Velké Británii zajistí „plnou autonomii“. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na BBC.

Vláda Theresy Mayové má nyní už jen osm měsíců na to, aby uzavřela dohodu s Evropskou unii o celkových podmínkách Brexitu. Ten má nastat 29. března 2019 v 23,00.

Konzervativní vláda je ale ohledně Brexitu značně rozdělená. Dopis 62 konzervativních poslanců požaduje v dopise, aby Mayová zajistila, že Velké Británie bude mít po rozchodu s EU svobodu k vyjednávání s jinými zeměmi a možnost podpisu obchodních smluv hned po Brexitu.

EU opakovaně vyzvala premiérku Mayovou, aby upřesnila, jak si představuje vztahy s EU v budoucnosti. Ta ale nemohla dát EU jasnější odpověď, protože v její straně ohledně tohoto tématu panují neshody.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.