Na prezidentského kandidáta v Brazílii zaútočili nožem

AP. Pravicový kandidát na prezidenta Brazílie a bývalý voják Jair Bolsonaro byl napaden nožem ve městě Juiz de Fora, asi 200 km od Rio de Janeira. Utrpěl zranění v oblasti břicha a musel být operován. Předpokládá se, že bude pobývat asi týden v nemocnici, jak sdělil médiím jeho lékař. K incidentu došlo během kontaktní kampaně ve čtvrtek. Brazilci se nyní dohadují o tom, zda útok na kandidáta je projevem problémů s násilím, které Bolsonaro kritizuje, nebo naopak důsledkem rétoriky, kterou ve své kampani využívá.

Podle informací policie na politika zaútočil asi 40letý muž, který byl následně zatčen. Jeho motiv není jasný, objevily se informace o tom, že útočník není psychicky stabilní.

Bolsonorovi zastánci jsou nyní toho mínění, že útok pomůže kontroverznímu politikovi vyhrát klíčové prezidentské volby v Brazílii. Ty se konají 7. října letošního roku. Brazílie je největší a politicky významná země Jižní Ameriky.

O Bolsaronově politickém profilu a postojích jsme psali zde.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.