Nekompetentní a roztěkaný, píše nová kniha o Trumpovi

Prezident prý není způsobilý být vrchním velitelem, nezřetelně mluví, je zmatený a lehce se nechá podráždit, tvrdí anonymní autor z Trumpovy administrativy.

Autorem ohlášené knihy má být někdo z prezidentské administrativy, ale nová kniha vychází anonymně, píše agentura Associated Press.  Autor prezidenta Donalda Trumpa popsal jako nekompetentního, roztěkaného a jako někoho, kdo je nezpůsobilý být vrchním velitelem. Ukázky z nové knihy publikovaly v USA noviny Washington Post.

Kniha ukazuje na rasistické a misogynní vyjadřování prezidenta mimo veřejné záběry a dále o prezidentovi USA tvrdí, že „zakopává, nezřetelně vyslovuje, je zmatený, lehce se nechá podráždit a má problém se syntetizací informací“.

Bílý dům na knihu s názvem „Varování“ (A Warning) reagoval s tím, že obsahuje lži, autora označil za zbabělce, který nesdělil právě kvůli tomu, že lže, svoje jméno.

Americké ministerstvo spravedlnosti v pondělí poslalo dopis nakladatelství Hachette Book Group s tím, že ho zajímalo to, zda nedošlo k porušení dohody o zachování důvěrnosti a požadovalo informace, které by pomohly odhalit autora knihy. Nakladatelství to odmítlo.

V USA se budou konat v roce 2020 prezidentské volby, ve kterých bude Donald Trump obhajovat svůj post prezidenta.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.