Boeing chce obnovit výrobu letadel 737 MAX v květnu

Obnovení výroby nicméně komplikuje pandemie koronaviru, která mimo jiné postihla dopravní průmysl a dodavatelské řetězce.

Americký výrobce letadel Boeing plánuje podle zdrojů agentury Reuters obnovit výrobu letadel 737 MAX letos v květnu. Výroba letadla byla přerušena v souvislosti s bezpečnostními problémy a tragickými pády stroje, který je vlajkovou lodí společnosti.

Plány firmy ale závisí také na míře narušení, které způsobuje koronavirus a také na povolení amerických regulačních úřadů k výrobě. Zatím se počítá s tím, že by se stroj 737 MAX vrátil do výroby v polovině roku 2020.

Podle informačního zdroje z oblasti leteckého průmyslu požádala už firma Boeing svoje dodavatele, aby měli dodávky součástek připraveny na duben. Další zdroj potvrdil, že firma s obnovou výroby počítá na květen. Třetí zdroj uvedl, že plány firmy teď hatí pandemie koronaviru, protože původně počítala s obnovením výroby v dubnu.

Ilustrační foto: Autor – airbus777 from Washington, DC, USA – American’s first 737 Max, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67776107

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.