Macron: Automobilový průmysl dostane masivní podporu 8 miliard eur. Značka: francouzský

Francie masivně rozšíří podporu francouzským automobilkám dotčeným pandemií a má se stát největším výrobcem ekologických vozidel v Evropě. Auta se mají vyrábět ve Francii.

Francouzský prezident Emmanuel Macron řekl v úterý, že podpora francouzského automobilového sektoru, kterého se těžce dotkla pandemie, bude „masivně rozšířena“.

„Zdravotní krize masivně a brutálně zastavila francouzský automobilový sektor“, tweetoval Macron. Právě úterý byl dnem, kdy měl být oznámen konkrétní balíček podpory pro automobilky ve Francii v rámci hospodářské obnovy. Macron oznámil podporu pro francouzský automobilový průmysl v hodnotě 8 miliard euro s tím, že by se z Francie měl stát v budoucnu největší výrobce ekologických aut v Evropě. Francouzský prezident také vyzval automobilky, aby vozidla vyráběla doma, ve Francii.

Ilustrační foto: Autor – Matti Blume, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73385321

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.