Severní Korea nevidí důvod pro jednání s USA

Jihokorejský prezident Mu Če-in ale navrhuje nový summit mezi Trumpem a Kim Čong-unem.

Severní Korea nemá potřebu vést se Spojenými státy rozhovory, které by stejně nebyly ničím jiným než „politickým nástrojem“ Washingtonu. Těmito slovy „uvítala“ náměstkyně ministra zahraničních věcí Severní Koreje Čoje Son-gui amerického vyslance před jeho návštěvou na Korejském poloostrově.

Náměstkyně naznačila, že rozhovory dostanou pro Severní Koreu smysl jen, když USA změní svojí dosavadní politiku vůči Pchjongjangu.

Na jednání do Jižní Koreje během příštího týdne míří náměstek amerického ministra zahraničí Stephen Biegun. Jihokorejský prezident Mun Če-in navrhuje, aby se prezident Donald Trump a severokorejský lídr Kim Čong-un sešli na jednání ještě jednou před prezidentskými volbami v USA v listopadu letošního roku. Mezi Severní a Jižní Koreou v posledních týdnech znovu rostlo napětí.

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.