Kyjev bude žádat o vydání v Bělorusku zatčených „teroristů“

Celkem 28 zatčených je na Ukrajině obviněno z účasti v teroristické organizaci.

Ukrajinská generální prokuratura bude požadovat vydání celkem 28 z 33 v Bělorusku zatčených Rusů. K zatčení celkem 33 lidí došlo v Bělorusku ve čtvrtek; běloruská strana je viní z přípravy teroristického útoku v Bělorusku. Jeho cílem měla být destabilizace situace v Bělorusku před chystanými prezidentskými volbami. Má se jednat o zaměstnance ruské soukromé vojenské firmy Vagner. Podle ruské strany byli na cestě do Istanbulu via Minsk, odkud měli odletět 25. července. Letadlo ale údajně zmeškali. Měli mít u sebe veškeré cestovní dokumenty, včetně letenek.

Bělorusko předalo údaje o ruských žoldácích do Kyjeva. Podle informací ukrajinské generální prokuratury je na seznamu zatčených celkem devět občanů Ukrajiny. Celkem 28 lidí na seznamu je na Ukrajině obviněno z účasti v teroristické organizaci. Podle Kyjeva jsou to zaměstnanci firmy Vagner, kteří bojovali na Donbase.

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.