Veronika Sušová-Salminen: Polsko, Litva a Ukrajina vytvořily “protiruský Visegrád”

Podcast: Lublinský trojúhelník je další z iniciativ, které posilují rozšiřování západních institucí u hranic s Ruskem. Jak a proč vznikl, vysvětluje dnešní podcastová glosa.

Nový podcast Veroniky Sušové-Salminen vysvětluje okolnosti i kontexty vzniku nové zahraničněpolitické iniciativy s názvem Lublinský trojúhelník. Iniciativa zahrnuje tři sousedy a vědomě evokuje starou polsko-litevskou říši Rzeczpospolitou, která byla hlavním rivalem moskevského státu spolu s zátěží vzájemných polsko-ruských vztahů…

Více v nové podcastové glose (a na YouTube):

Děkujeme všem našim předplatitelům za jejich podporu, která nám pomáhá existovat a připravovat pro všechny čtenáře obsah, který se snažíme obohacovat názorově, tématicky a žánrově v rámci možností, které máme. Vaše podpora je zásadní pro naši další existenci jako nezávislého média zdola. Děkujeme, že na ní nezapomínáte. Více informací o tom, jak nám pomoci a podpořit naší každodenní práci najdete zde.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.