Labouristé získali od voleb 150 000 nových členů. Corbyn je připraven na možnost dalších voleb

The Independent. Labour údajně získala 150 000 nových členů poté, co strana Jeremy Corbyna historicky uspěla ve volbách.

Podle poslance Richarda Burgona se členství ve straně masivně navýšilo. Po šokujícím výsledku, kdy musí konzervativci najít podporu jiné strany, aby mohly vytvořit vládu, se na Googlu objevovala otázka, jak se připojit k Labour.

Nové žádosti o členství by počet členů navýšily na 800 000. Počet členů konzervativců byl přitom pod 150 000.

Corbyn uvedl, že volby znamenaly odmítnutí „politiky strachu“ a že „jsme připraveni kdykoliv vládnout“, pokud by nedošlo k pokračování funkce Mayové.

Máme tu chaotickou situaci, uvedl také Corbyn, kdy vláda chtěla být znovu zvolena a chtěla mít větší mandát a silnější většinu, aby dala britské politice stabilitu.

Corbyn rovněž dále uvedl, že „jsou připraveni“ a schopni předložit vážný program, který očividně má velkou podporu v zemi.

Situace koalice konzervativců se severoirskou DUP ale není jasná. Nejprve bylo oznámeno, že bylo dosaženo uspořádání „důvěry“ s DUP. Ale dohoda není dokončena a je jasné, že se o budoucím uspořádání bude ještě diskutovat příští týden. Premiérka Mayová se snaží ubránit své pozice.

Corbyn chce Mayovou porazit v Dolní sněmovně a trvá na tom, že „stále může být premiér.“

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.