Firma Amazon vynaloží 100 milionů dolarů na rozvoj umělé inteligence

Investice je odpovědí na konkurenční náskok Microsoftu a Google v oblasti umělé inteligence.

Cloudová divize společnosti Amazon pracuje na novém programu, který má zákazníkům pomoci při vývoji a zavádění nových typů produktů umělé inteligence. Firma Amazon se snaží vyrovnat společnostem Microsoft a Google na trhu generativní umělé inteligence. Informace přinesla agentura Bloomberg.

Amazon Web Services investuje 100 milionů dolarů do vytvoření inovačního centra AWS Generative AI. Centrum bude spojovat zákazníky s odborníky společnosti na umělou inteligenci a strojové učení. Ti budou pomáhat klientům z oblasti zdravotnictví, finančních služeb a výroby vytvářet aplikace na míru s využitím nové technologie. Prvními uživateli inovačního centra budou společnosti Highspot, Twilio, Ryanair a Lonely Planet, uvedla společnost Amazon.

Amazon chce prodat více cloudových služeb tím, že přesvědčí své zákazníky, aby se při vytváření nových generativních aplikací umělé inteligence obraceli právě na AWS, a ne na konkurenční Azure společnosti Microsoft, která se díky partnerství s výrobcem ChatGPT OpenAI nebo Googlem ujala vedení. Analytici odhadují, že trh s generativní umělou inteligencí by mohl do roku 2032 dosáhnout 1,3 bilionu dolarů.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.