Klima mění práci

Dokument stanice ARTE TV přináší svědectví o dopadech extrémních teplot na pracovní podmínky.

Klimatické změny celosvětově prohlubují sociální nerovnost a vytyčují nové hranice mezi těmi, kteří se mohou před jejich důsledky chránit, a všemi ostatními, kteří jsou jim bezmocně vydáni na milost a nemilost.

V oblastech světa, které jsou nejvíce postiženy změnou klimatu, trpí rostoucím horkem přibližně 400 milionů pracovníků. Ať už se jedná o stavební dělníky na Blízkém východě, doručovatele zásilek UPS v USA nebo zemědělské dělníky ve Střední Americe, všichni překonávají své fyzické limity. Horko ohrožuje i produktivitu práce. Stále více epidemiologů, lékařů a ekonomů varuje před nebezpečím, které zasáhne i Evropu.

Francouzský dokument z roku 2023 je dostupný zde do 16.12.2023 (jazykové verze: němčina, francouzština; titulky: anglické, německé, francouzské, polské, italské).

 

Psali jsme:

Články zveřejněné v rubrice Trendy nemusejí vyjadřovat názor redakce.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.