Česko je v Bruselu málo slyšet, domnívá se Kateřina Konečná

„Čeští politici vůbec nepochopili, že co se přijímá v Bruselu, má vždy dlouhodobější rámec,“ poukazuje europoslankyně za KSČM.

Kateřina Konečná byla hostem v pořadu 360° stanice CNN Prima News, ve kterém diskutovala nadcházející volby do Evropského parlamentu v roce 2024, řešení migrační krize či údajně dogmatický přístup části EU k otázkám klimatu.

„Poslední vlády přemýšlí nad dalšími volbami – jen čtyři roky dopředu, což se dále postupně zkracuje. Navíc se chovají tak, že něco se začíná přijímat, schvalovat se to bude třeba až na konci mandátu a implementovat to bude muset někdo další, a jich se to vlastně netýká. Chová se tak nejenom tato vláda, ale téměř všechny, které tu byly,“ zhodnotila Konečná.

Kritizovala také některé konkrétní kroky současné vlády, například přílišnou „servilitu“ premiéra Petra Fialy při vyjednávání zelené unijní politiky v době českého předsednictví Rady EU. Vypíchla i systém „povinné solidarity“, schválený ministrem vnitra Vítem Rakušanem.

Kateřinu Konečnou zpovídala moderátorka Pavlína Wolfová, záznam pořadu můžete zhlédnout zde.

Články zveřejněné v rubrice Trendy nemusejí vyjadřovat názor redakce.

Ilustrační foto: GUE/NGL, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.