Microsoft v Německu investuje 2,3 miliardy eur do vývoje umělé inteligence

Jedná se o největší investici jedné firmy v Německu za posledních čtyřicet let.

Americký softwarový gigant Microsoft bude v Německu v příštích dvou letech investovat 3,2 miliardy eur převážně do umělé inteligence. Firma tímto způsobem podpoří největší evropskou ekonomiku, která čelí nejhoršímu propadu za posledních 20 let, informovala agentura Reuters.

Firma Microsoft hodlá v Německu investovat nejvíce za posledních čtyřicet let a jejím cílem je zdvojnásobit kapacitu své infrastruktury pro umělou inteligenci, datových center a rozšířit své školicí programy, uvedl minulý čtvrtek její prezident Brad Smith.

Německo je v současnosti na druhém místě v Evropě, pokud jde o tvorbu aplikací založených na umělé inteligenci a německé společnosti zavádějí umělou inteligenci stále častěji. Nicméně v oblasti dovedností v oboru umělé inteligence je Německo na 11. místě v Evropě.

Spolkový kancléř Olaf Scholz označil tuto investici za znamení důvěry v Německo, které v poslední době zaznamenalo značné zahraniční investice do oborů jako je farmacie, výroba baterií a čipů. Snahou německého kancléře je získávat pro německou ekonomiku, která jako typicky vývozní trpí v současnosti řadou problémů, nové investiční příležitosti.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.