Washington Post: Katarské weby napadli hackeři pod taktovkou Spojených emirátů

Reuters. Agentura Reuters cituje článek Washington Post podle kterého došlo k hackerskému útoku na katarské vládní weby pod taktovkou Spojených arabských emirátů. Kauza potom vedla k současné diplomatické krizi a blokádě Kataru, kterou vede Saúdská Arábie.

Podle informací WP se má jednat o sdělení dvou pracovníků americké rozvědky. Americká rozvědka se měla minulý týden dozvědět nové analytické informace ohledně celé hackerské kauzy, které ukazují na to, že celou věc zaranžovala vláda emirátů.

Velvyslanec Spojených arabských emirátů v USA to ovšem odmítl a řekl, že se jedná o špatné informace. Na otázku Reuters odmítlo podat další informace také ministerstvo zahraničí USA. FBI před tím spolupracovalo s Katarem ve vyšetřování hackování, což je známo.

Doplňujeme, že původně bylo z celé věci obviněno Rusko, jak informovala celá řada západních i českých médiích hned po vypuknutí krize v Perském zálivu.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.