Americké námořnictvo postaví centrum námořních operací na Ukrajině

America’s Navy. Podle oficiálních stránek amerického námořnictva byl 25. července položen slavnostně základní kámen pro nové operační středisko námořnictva na ukrajinské základně Očakivo.

Centrum námořních operací bude otevřeno na ukrajinské základně v Očakivě. Americký námořní  stavební prapor jednotek “Seabee” tu působí už od dubna 2017. Podle zprávy se přitom jedná o jeden ze tří projektů, které se na očekivské základně na Ukrajině plánují. Centrum bude sloužit k “hlavnímu plánování a jako operační hub pro vojenská cvičení organizována Ukrajinou v budoucnosti”. Výstavba centra má přispět k ujištění o strategické důležitosti a má zvýšit ukrajinskou schopnost obrany a infrastrukturu.

Dalšími projekty v Očakivě jsou podle zprávy postavení zařízení na údržbu lodí a body na kontrolu vstupu s obvodovým plotem kolem základny. Jak řekl poručík Jason McGee, který stavebním operacím na Ukrajině velí: “Tyto projekty čekaly mnoho let a vidět, že se stávají skutečností je pro Seabee jednotky velký úspěch…”

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.