V Británii znovu rostou pochybnosti o Brexitu

Britská premiérka se snaží prosadit svůj brexitový plán, zatímco si 76 % Britů myslí, že vláda jednání nezvládá a 60 % míní, že premiérka vyjedná špatnou dohodu.

Britská premiérka Theresa Mayová se snaží prodat svůj plán na Brexit v evropských hlavních městech, informoval list The Economist (vydání 11/08/2018) Naposledy jednala s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, který ale zůstává skeptický. Hlavní vyjednávač za EU Michel Barnier už odmítl hlavní položky Mayové „Plán plánů“. A Macron není ochoten Barniera v této věci obejít.  Premiérka se zároveň snaží o to prodat svůj plán doma veřejnosti a také členům parlamentu. Nejnovější výzkum veřejného mínění mezinárodní společnosti ORB přinesl ale ne moc dobrá čísla.

76 % dotázaných nesouhlasí s tím, jak vláda vede jednání ohledně Brexitu, což je největší skok nahoru od té doby, co byl nový plán ohlášen. Plných 60 % dotázaných pak očekává, že premiérka vyjedná špatný ochod z EU a 44 % si myslí, že Británie na tom bude hůř ekonomicky. Není pak divu, že v Británii se stále více hovoří o tom, že země EU opustí bez dohody.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.