Začínáme kampaň na podporu (nejen) multimediálního !Argumentu

Od redakce: Zvažte, prosíme, finanční podporu a pomozte nám nejen dál existovat, ale také se dál rozvíjet. Začali jsme s novým multimediálním formátem.

Milé čtenářky a milí čtenáři,

před téměř třemi měsíci jsme oslavili dva roky existence našeho webového časopisu !Argument, který může existovat a spoléhá se pouze na podporu zdola, na dobrovolnou a nezištnou práci autorů i korektorů, a to zcela nekomerčně. Bez reklam, zpoplatňování obsahu, skrytých PR článků, bez podbízení se prostřednictvím bombastických titulků.

Nyní bychom Vás rádi oslovili prostřednictvím rozšíření našeho portfolia o multimediální část. Připravili jsme pro Vás dva nové pořady, kterými chceme rozšířit naše snahy, nabídnout zajímavější a moderní obsah a držet se současných trendů. Při jejich tvorbě jsme se obrátili na profesionály, protože naší filosofií je, že i alternativa financovaná zdola může být kvalitní a důvěryhodná. V budoucnu bychom chtěli využívat k oslovení veřejnosti náš vlastní YouTube kanál.

První z našich nových pořadů se jmenuje Ironické oko a jeho smyslem je ironicky, protože ironie i satira ke společenské kritice vždy patřily, glosovat aktuální dění. I když se jedná většinou o poměrně závažné zprávy, je dobré se na ně podívat i trochu odlehčeněji. Tomu by se Ironické oko chtělo do budoucna věnovat.

Druhý náš pořad už je laděn do vážnějších tónů a nese název Analytické oko, které bude sledovat a vysvětlovat důležité trendy nebo události u nás i v zahraničí. V budoucnu bychom chtěli, aby pořad nabídl také rozhovory či debaty s pozvanými hosty, které jsou ovšem z hlediska přípravy a natáčení finančně náročnější.

Oba pořady jsou v daný moment pilotní nabídkou, ukázkou toho, jakým směrem bychom se dále chtěli vydat. Bohužel, nic nevzniká samo ze sebe a všichni nemůžeme umět všechno, takže příprava takového pořadu ve spolupráci s profesionálním studiem dnes dělá řádově desítky tisíc korun.

Jako všechno na !Argumentu také oba piloty tedy vznikly a mohou pokračovat jenom na základě finanční podpory našich čtenářů. Rozvoj !Argumentu je plně v režii dobrovolného crowdfundingu (což je jen novodobý termín pro starý známý  princip „národ sobě“). Každý náš pravidelný čtenář má svobodu rozhodnout se, nakolik nás chce podpořit finančně a fakticky tak zajistit, že budeme moct nejen existovat, ale i se dál rozvíjet a zlepšovat. Věříme v to, že informace nejsou na prodej, a proto se nezavíráme za placené brány. Na druhou stranu spoléháme na solidaritu našich čtenářů – na to, že dobře vědí, že bez finanční podpory alternativní média nemohou nejen existovat, vytvářet kvalitní obsah a technicky „šlapat“, ale také se nezávisle rozvíjet.

Pokud oceňujete naše snahy a vidíte v nich smysl, zvažte, prosíme, pravidelnou finanční podporu podle svých možností. Závisíme na solidárním financování zdola. Neurčujeme, jakou částkou nás máte podpořit, protože každý pomůže, jak bude moci. Peníze jdou na běžný chod webu, který publikuje 7 dní v týdnu, a na jeho další rozvoj a umožňují nezávislost od komerčních a jiných tlaků.

V daný moment nás čtou desítky tisíc uživatelů měsíčně, takže náš finanční potenciál dělá teoreticky několik milionů korun. Ve skutečnosti ale hospodaříme v řádech desítek tisíc korun a snažíme se vytvořit z mála hodně. Přitom by stačilo, kdyby se každý, kdo nás pravidelně čte, přidal a solidárně poslal minimálně 150 korun za měsíc.

Když nám 100 lidí daruje 150 korun, máme 15 tisíc korun. Pokud přispěje 1000 lidí, dělá to již 150 000 korun a u 2000 lidí bychom obdrželi 300 000 korun. Pomoc každého z Vás hraje obrovskou roli.

Všem, kteří nás už podporují menšími i většími částkami, pravidelně nebo jednorázově, děkujeme. Díky patří i všem, kdo nám s obsahem pomáhají: našim autorům, našim korektorkám paní Mirce a paní Sabině a také studiu, které nám při přípravě obou pořadů vyšlo vstříc.

Za redakci Ilona a Veronika

Informace o dobrovolném předplatném časopisu najdete zde.

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.