Putin: Před Ruskem a Tureckem je další vojenská spolupráce

Ruský prezident jednal se svým tureckým protějškem a naznačil další perspektivy spolupráce obou zemí.

Turecký prezident Tayyip Recep Erdogan v pondělí jednal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v Kremlu, informuje Gazeta.ru s odvoláním na agenturu RIA Novosti.

Putin řekl, že Rusko a Turecko chystají, kromě nákupu raketového systému S-400, další projekty ve vojenské oblasti. Podle ruského prezidenta obě země stojí před úkolem posílit spolupráci ve vojensko-technické sféře. Vedle dokončení nákupu ruského systému S-400 tureckou stranou se má jednat o dovozy moderní ruské vojenské techniky.

Podle dalších informací sdělil tiskový mluvčí Erdoganovy Strany spravedlnosti a rozvoje, že protiraketový systém S-400, který Turecko od Ruska nakupuje, bude chránit nejen Evropskou unii, ale i NATO. Jak jsme informovali, USA nákup ruského systému kritizují a pozastavily kvůli němu prodej amerických vojenských stíhaček F-35 Turecku.

Ilustrační obrázek: Autor – Oficiální stránky prezidenta RF, kremlin.ru

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.